Seperator Problem

A place to exchanges questions and ideas of a technical / procedural nature. Go ahead, try to stomp us !
User avatar
JK
Enduring Contributor
Posts: 2920
Joined: Tue Sep 04, 2007 2:29 am
Currently located: East Coast, Canada

Re: Seperator Problem

Postby JK » Fri Jun 26, 2015 3:03 am

I had a problem separator like this on one of my ships. I ended up bring in a FSR to get it going and see what was wrong. ( oh the horrors! But when you start adding up the kit costs every time it came apart...).
The ship was transferred right after I purchased a new purifier. LOL. I think they installed it on one of their ships instead of mine. Opportunity knocked and an even worse one was replaced.

Mikmik2328
First Time Poster
Posts: 1
Joined: Sat Jun 09, 2018 7:49 am
Currently located: Taguig

Re: Seperator Problem

Postby Mikmik2328 » Sun Jun 10, 2018 9:40 am

hi, alestevardiya just a small and quick suggestion base on my experience..kindly check your air solenoid valve( changing over v/v from feed to re-circulation) if its working properly or not,

Mostafa bassam
First Time Poster
Posts: 1
Joined: Sat Nov 16, 2019 10:48 am
Currently located: Egypt

Re: Seperator Problem

Postby Mostafa bassam » Mon Nov 18, 2019 11:25 am

We have alfa laval p 605 I wonder why the motor rpm in manual is different from the actual.. I see in the manual the rpm of the motor 3000 but actually in the plate of motor 2870 :shock:


Return to “The Workshop”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests